maanantai 11. maaliskuuta 2013

vaiheita

Seminaariesitelmä on nyt jonkinlaisessa vaiheessa. Raakatekstiä on parisenkymmentä sivua, mutta tiukkaa analyysia on ehkä yhteensä pari kappaletta. Aineistoa on yllättävän hankala ja vaikea lähteä analysoimaan, vaikka menetelmienkin pitäisi olla hanskassa ainakin jotenkuten.

Huvittavaa on se, että tutkimuskirjallisuudenkin muistaa siinä vaiheessa kun sähköpostiin tupsahtaa ilmoitus lähestyvästä eräpäivästä. "Onko minulla tuollainenkin hyllyssä, vaikuttaapa mielenkiintoiselta, pitäisiköhän siihen joskus tarttua."

Tekosyitä aineistoon tarttumiselle ei kohta kannata enää kuunnella. Palautuspäivä lähenee ja sitä ennen pitäisi, paitsi kirjoittaa esitelmä ja tehdä muutama muukin opiskelutehtävä, myös muuttaa yhden kolmion verran huonekaluja, kirjoja ja sekalaista tavaraa paikkakunnalta toiselle. Kiirettä siis pitää, muutenkin kuin seminaariesitelmän kanssa.

Ps. On mukava huomata, miten oma tutkimusaihe jää joidenkin arkistonhoitajien mieleen. Yhdestä arkistosta tuli noin kuukausi vierailuni jälkeen postia, jossa arkistosta vastaava kertoi löytäneensä omista muistiinpanoistaan eräästä yksityisarkistosta tekemänsä luettelomerkinnät, jotka voisivat mahdollisesti olla hyödyksi tutkimukselleni. Tulee hyvä mieli.

Ei kommentteja: